درمان زخم لثه بعد از ایمپلنت
درمان زخم لثه بعد از ایمپلنت
احتمال اینکه قسمتی از لثهی شما پس از کاشت ایمپلنت دندان زخم شود، خیلی زیاد است. زیرا دندان پزشک باید برای قرار دادن فیکسچر ایمپلنت درون استخوان فک شما، بخشی از لثه را برش بزند. حالا یا با تیغ جراحی، یا با استفاده از ابزاری شبیه به لیزر.
پس در هر صورت، تا زمانی که لثهی برش داده شده التیام پیدا نکند، زخم لثهی شما بهتر نمیشود.
خود فرایند بهبود زخم، یک فرایند زمانبر است که ممکن است بین ۳ تا ۱۴ روز طول بکشد. پس این موضوع، بستگی زیادی به شدت آن زخم و توانایی بدن شما در بهبود آن دارد.
اما در این بین، برخی از کارها وجود دارند که میتوانند فرایند درمان این زخم را سریعتر کنند. کارهایی مانند مصرف بیشتر ویتامین سی، مراقبت از بهداشت دهان و دندان، استراحت کافی و خودداری از فعالیتهای سنگین.
با انجام این کارها، زخم لثه شما با سرعت بیشتری التیام پیدا خواهد کرد.
این مطلب توسط سایت دندانپزشکی دکتر بنیانیان نوشته شده است
درمان عفونت لثه بعد از ایمپلنت
فهرست مطالب
اگر زخم لثهی شما بعد از گذشت چند روز درگیر عفونت شد، باید در اولین فرصت به دندانپزشکی مراجعه کنید. زیرا این عفونت علاوه بر اینکه احتمال شکست درمان ایمپلنت شما را افزایش میدهد، ممکن است سایر قسمت های بدنتان هم نفوذ پیدا کند.
دندانپزشکان معمولا برای پیشگیری از عارضه عفونت لثه بعد از ایمپلنت، برای بیماران خود آنتی بیوتیک تجویز میکنند. پس اگر لثه شما بعد از کاشت ایمپلنت عفونت کرد، باید فورا به دندانپزشکی مراجعه کنید تا آنتی بیوتیک های قوی تری برای شما تحویز شود.
علت ورم لثه بعد از کاشت ایمپلنت دندان
اینکه لثهی شما بعد از جراحی ایمپلنت دندان ورم کند، موضوعی کاملا طبیعی است! چرا که ورم و التهاب، واکنشهایی طبیعی از سمت بدن هستند که در مواجهه با آسیبها و اتفاقات بیرونی و درونی اتفاق میافتند.
در حقیقت، هرگونه جراحی از جمله کاشت ایمپلنت، باعث ایجاد آسیب به بافتهای بدن میشود. پس بدن به این آسیب واکنش نشان میدهد و نوعی التهاب از خود ایجاد میکند که این التهاب میتواند منجر به ورم لثه شود.
برای اطلاع از عوارض ایمپلنت دندان می توانید به سایت دکتر بنیانیان مراجعه نمایید.
حالا اگر همین نقطه، سرآغازِ ورود باکتریها به ناحیه جراحی باشد هم که چه بدتر! چون ممکن است لثه عفونت کند و التهاب و ورم آن افزایش پیدا کند.
به جز این موارد، باید دقت کنید که در حین نصب ایمپلنت، فشار و کشش زیادی روی بافت لثه و استخوان ایجاد میشود. پس ورم لثه بعد از کاشت ایمپلنت کاملا طبیعی است و به مرور زمان کاهش مییابد.
علت خارش لثه بعد از کاشت ایمپلنت
معمولا بدن در پاسخ به جراحی و آسیبهای ناشی از آن، نوعی فرایند التهابی را آغاز میکند که این فرایند، شامل آزادسازی نوعی مواد شیمیایی مانند هیستامین است. هیستامین، احساس خارش را در آن ناحیه به وجود میآورد و عملا نشانهای از شروع فرایند بهبودی لثه است.
البته به جز مورد بالا، تجمع باکتریها و ذرات غذایی در ناحیه جراحی (به ویژه اگر بهداشت دهان به خوبی رعایت نشود) هم میتواند باعث تحریک لثهها و ایجاد خارش شود. پس الزاما نمیتوانیم بگوییم که علت خارش لثه بعد از کاشت ایمپلنت دندان، بهبودی آن ناحیه است!
در نهایت، حساسیت به مواد استفاده شده در حین جراحی یا مواد دارویی تجویز شده هم از دلایل دیگری هستند که میتوانند احساس خارش را در لثههای شما به وجود بیاورند.
اما چیزی که مهم است، این است که این احساس معمولا موقتی است و با بهبود وضعیت لثهها و کاهش التهاب، به تدریج کم و کمتر میشود.
در همین زمینه می توانید این مطلب را نیز بخوانید
علت درد لثه بعد از کاشت ایمپلنت
در حین نصب پایه ایمپلنت در استخوان کف، بافتهای نرم و استخوانی ناحیه فک تحت فشار و تحریک قرار میگیرند. تحریکی که میتواند منجر به التهاب و درد در آن ناحیه شود.
همچنین، بدن معمولا در پاسخ به این دست از التهاب ها و جراحی ها، مواد شیمیایی خاصی را از خود آزاد میکند که احساس درد را تشدید میکند. حتی در برخی موارد، عفونت در ناحیه جراحی هم مزید بر علت میشود و درد و ناراحتی شما را افزایش میدهد.
اما باید بدانید که درد بعد از کاشت ایمپلنت معمولا عارضه ای موقتی است و با رعایت مراقبتهای مناسب و مصرف داروهای تجویزی توسط دندانپزشک، به تدریج کاهش مییابد.
التهاب لثه، عارضه ای نسبتا معمولی است که پس از جراحی کاشت ایمپلنت دندان اتفاق میافتد.
این عارضه یک واکنش طبیعی از سمت بدن نسبت به جراحی است و عمدتا به دلیل آسیب دیدگی بافتهای نرم و استخوانی ناحیه فک ایجاد میشود.
التهاب لثه بعد از کاشت ایمپلنت دندان میتواند ناشی از عواملی مانند آسیبهای ناشی از جراحی، تجمع باکتریها، عفونتهای موضعی، و واکنشهای التهابی طبیعی بدن باشد.
درمان این عارضه هم جز با مصرف داروهای آنتی بیوتیک و گاها جراحی امکان پذیر نیست.